نان خرمايي يکي از انواع نان هاي محلي و متعلق به کرمانشاه است. اين نان به دليل داشتن خرما و گردو، بسيار مقوي است و گزينه خوبي براي صبحانه به ويژه در روز هاي سرد است. همچنين نان خرمايي ميان وعده اي مناسب براي کودکان و دانش آموزان است.
کره را به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم) روي بخار بگذاريد تا آب شود.
بيکينگ پودر و ماست را مخلوط و به کره آب شده اضافه کنيد. آرد را کم کم به مواد بيفزاييد تا گوله نشود.
مواد را تا حدي که خمير يکدست شود، ورز دهيد. سپس آن را در کيسه گذاشته و حدود دو ساعت کنار بگذاريد تا استراحت کند.
در اين فاصله پوست و هسته خرما را جدا کرده و با مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد يک قاشق چاي خوري پودر دارچين يا رازيانه در مخلوط خرما و گردو بريزيد.
پس از دو ساعت که خمير آماده شد، تکه هايي از آن برداريد و کف دست پهن کنيد. داخل آن از مخلوط خرما و گردو بگذاريد و از اطراف جمع کنيد. بنا به سليقه ميتوانيد انواع مدل هاي اين نان را آماده کنيد.
نان ها را در سيني فر بچينيد و روي آن ها با برس زرده تخم مرغ بماليد.
سيني را حدود 20 دقيقه در فر که از قبل گرم گردهايد، بگذاريد تا روي نان ها طلايي شود.
نان خرمايي را پس از سرد شدن در ظرف بچينيد. اين نان بسيار ترد و شکننده است و بايد هنگام چيدن خوب سرد شده باشد.
در صورت تمايل ميتوانيد قبل از گذاشتن نان در فر، يک گردو روي آن بگذاريد يا زرده تخم مرغ را با مقداري زعفران دم کرده مخلوط و روي نان بزنيد تا رنگ طلايي تري داشته باشد.
براي ديدن مطالب بيشتر
طرز پخت شيريني برنجي، سوغاتي کرمانشاه
خورشت خلال ، غذاي بي نظير کرمانشاهي
نان ,خرمايي ,کنيد ,مخلوط ,گردو ,روي ,نان خرمايي ,بگذاريد تا ,تخم مرغ ,خرما و ,مخلوط و ,صورت تمايل ميتوانيد
درباره این سایت