آب دوغ خيار غذايي است که نسلهاي متعددي را پشت سر گذاشته تا به ما برسد. در خاطره بسياري از ما که در فرهنگ خانواده محور ايران، جايي که در کنار پدر بزرگ و مادر بزرگ خود بزرگ شدهايم و اغلب نزديک آنها بودهايم نقش بسته است. تصوير مادربزرگ، به عنوان فرماندار آشپزخانه براي ما ايرانيها يک نوستالژي مشترک است. قديميها عقيده داشتند هر فصلي غذاي خودش را دارد! يعني بسته به مواد خوراکي مثل سبزيجات و ميوههاي رسيده آن فصل تنوع غذايي هم تغيير ميکند. با
يکي از اين غذاها که درست کردن آن خيلي بستگي به فصل و آب و هوا دارد آب دوغ خيار است که غير ايرانيها، آن را
دو عدد خيار را با پوست يا بدون پوست به دلخواه به صورت نگيني خرد کنيد. سپس سبزي و گردو را خرد کنيد و ساير مواد را در ظرفهاي مخصوص بريزيد. يک کاسه بزرگ براي سرو آب دوغ خيار انتخاب کنيد و دست به کار شويد.
ماست پرچرب را کاملا هم بزنيد تا يکدست شود. در صورت تمايل دو قاشق غذاخوري خامه صبحانه به آن اضافه کنيد؛ اضافه کردن خامه اجباري نيست اما طعم آب دوغ خيارتان را منحصر به فرد خواهد کرد. سپس آب را به ماست اضافه کنيد و آرام هم بزنيد.
گردو را خرد کنيد و همراه کشمش، نمک و فلفل به دوغ اضافه کنيد. ميتوانيد به جاي ماست از دوغهاي آماده طعم دار يا کفير هم استفاده کنيد اما ترکيب ماست، خامه و دوغ طعم بهتري به آب دوغ خيار شما خواهد داد.
خيار را نگيني خرد کنيد و همراه سبزي و گل محمدي به بقيه مواد اضافه کنيد. در آخر يک ليوان دوغ نعنا و پونه به مخلوط داخل ظرف اضافه کنيد و هم بزنيد تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
اضافه کردن سبزي خوردن تازه و خرد شده به اين غذا، آن را خوشمزهتر ميکند. ميتوانيد به آب دوغ خيار به انتخاب خودتان پياز يا پيازچه و يخ هم اضافه کنيد تا در روزهاي گرم تابستاني روحتان را جلا دهد.
در ضمن اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد در آخر دو قاشق غذاخوري
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب
طرز پخت شيريني برنجي، سوغاتي کرمانشاه
خورشت خلال ، غذاي بي نظير کرمانشاهي
دوغ ,کنيد ,آب ,خيار ,هم ,مواد ,آب دوغ ,کنيد و ,اضافه کنيد ,دوغ خيار ,خرد کنيد
درباره این سایت