دلمه يکي از غذاهاي خوشمزه مناطق مديترانهاي و خاورميانه است که از ايام بسيار قديم در کشورهاي اين مناطق تهيه ميشده است.
براي شروع پياز را در تابه با کمي روغن تفت دهيد تا جايي که طلايي شود؛ سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنيد. بعد از اين که گوشت کمي تغيير رنگ داد، ادويهها را هم اضافه کنيد. پس از اين که گوشت را با ادويهها تفت داديد، سبزي، لپه، بلغور و برنج را اضافه کنيد. در پايان نيمي از کره را همراه با ماست به ترکيب بيفزاييد، نمک آن را تنظيم کنيد و مواد داخل دلمه را کنار بگذاريد.
نکته: ميتوانيد در اين مرحله به جاي استفاده از ماست، رب آلوچه يا رب انار به مواد اضافه کنيد.
پس از شستن برگها، آنها را چند لحظه در آب در حال جوشيدن قرار دهيد و سپس آبکش کنيد. براي پر کردن دلمه، بهتر است برگ را به شکلي روي ميز يا تخته آشپزي بگذاريد که پشت آنها (بخشي که رگبرگهاي برجسته دارد) رو بالا باشد. سپس مقداري از مواد را روي برگ قرار دهيد. ابتدا دو طرف کناري برگ مو را به داخل تا کرده سپس از پايين برگ مو به سمت بالا بپيچيد.
نکته: براي دلمه برگ مو بهتر است برگهايي را بخريد که سايز متوسط و رگبرگهاي ظريفي دارند، رنگ آنها روشنتر است و شيارهاي آنها خيلي عميق و فرو رفته نيست.
کف قابلمه خود را دو لايه برگ مو بچينيد. سپس دلمهها را به ترتيب روي هم بگذاريد و در پايان يک بشقاب روي آنها قرار دهيد. 2 پيمانه آب روي دلمهها بريزيد و اجازه دهيد به مدت 1?5 الي 2 ساعت بپزند. در 30 دقيقه آخر پخت، رب انار را با يک ليوان آب مخلوط و رقيق کنيد و روي دلمهها بريزيد.
در انتها باقيمانده کره را روي دلمهها قرار دهيد و آنها را آماده سرو کنيد. پس از چيدن دلمهها در ظرف سرو آنها را با
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب
طرز پخت شيريني برنجي، سوغاتي کرمانشاه
خورشت خلال ، غذاي بي نظير کرمانشاهي
برگ ,کنيد ,دلمه ,مو ,روي ,آنها ,برگ مو ,دلمه برگ ,قرار دهيد ,را به ,اضافه کنيد
درباره این سایت